UDRUŽENE SNAGE: Zajedno prave pametni dom budućnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2019, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UDRUŽENE SNAGE: Zajedno prave "pametni" dom budućnosti

Amazon, Epl i Gugl se ne šale...

Ako vam se sviđa ideja "pametne kuće" i ne možete dočekati da i vi živite u futurističkoj utopiji u kojoj je sve u vašoj kući onlajn, Amazon, Epl i Gugl imaju dobre vesti za vas.

Kompanije koje stoje iza proizvoda Echo Dot, HomeKit i Nest Mini sada rade na stvaranju novog standarda za regulisanje tehnologije pametnih kuća sa ciljem da se "pojednostavi razvoj i poveća >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kompatibilnost".

Ime ovog poduhvata? Projekat Connected Home Over IP. Super dosadno ime sa simpatičnom skraćenicom CHIP. Biće otvorenog koda, kako nijedan od ovih giganata ne bi imao preveliki uticaj a na štetu manjih igrača na tržištu, piše AndroidCentral.

U tom cilju, kompanije će takođe sarađivati sa Zigbee Alliance i njenim članovima među kojima su IKEA, Legrand, NKSP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify (ranije Philips Lighting), Silicon Labs, Somfy i Wulian.

Nažalost, dok su se Amazon, Apple i Google obavezali da i dalje podržavaju svoje postojeće proizvode, kažu da će se njihov rad na standardu fokusirati na nove proizvode, što znači da ga trenutni proizvodi možda neće podržavati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.