Procurili prvi detalji: Huawei Mate 10 će biti za čistu desetku

Izvor: B92, 07.Jul.2017, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procurili prvi detalji: Huawei Mate 10 će biti za čistu desetku

Huawei bi u svojoj jesenskoj kolekciji ove godine trebalo da predstavi novi Mate 10, a ovih dana su se pojavile i prve glasine o sledećem top modelu kineskog proizvođača koji stremi ka pozicijama koje drže Apple i Samsung.

Mate 10 bi tako trebalo da krene u smeru koji smo videli sa Galaxyjem S8 i LG G6, pa će imati nešto izduženi ekran formata 18:9, koji bi takođe trebalo da potpuno zauzme prednju stranu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uređaja. Dijagonala bi trebalo da iznosi 6 inča (2160 x 1080 piksela), a zbog formata stranica, to će u rukama biti mnogo prihvatljivije.

Telefon će, prema glasinama, pokretati Huaweijev novi procesor Kirin 970, koji će biti prvi 10 nm procesor kompanije, pa će kupci moći da računaju na prilično snažne performanse.

Telefon će najverojatnije biti prikazan početkom septembra na sajmu IFA u Berlinu, a u prodaji bi mogao da se nađe u oktobru.

Ono što se još očekuje su i naprednije dvostruke kamere s novim opcijama za proširenu stvarnost, prenosi GSM Arena.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.