Apple radi na novom iPhone dizajnu, kombinuje snagu metala, stakla i plastike

Izvor: Piplmetar.rs, 19.Jun.2023, 07:30

Apple radi na novom iPhone dizajnu, kombinuje snagu metala, stakla i plastike

Kompanija Apple je poznata po tome što je tradicionalno inovativna u pogledu naprednog dizajna svojih uređaja i ekskluzivnih materijala koje koristi za njihovu izradu. Glasine koje su se ovih dana pojavile govore u prilog tome kako Apple razmatra naprednije materijale i konstrukciju koju bi mogao da koristi u izradi budućih generacija iPhone telefona. Zapravo tvrdnje idu u prilog tome da ova komapnija gleda dalje od tipične >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << konstrukcije od stakla, aluminijuma i čelika, a koju će koristiti za izradu iPhone modela nakon iPhone 15 telefona.
Kako korisnik @yeux1122 tvrdi, Apple ima tim koji radi na pronalaženju materijala otpornih na padove, ogrebotine i takođe su otporniji na „kontaminaciju“ od onih koji se trenutno koriste na postojećim iPhone uređajima. Među novim materijalima je i titanijum, koji se već koristio na iPhone 15 Ultra (iako možda nećemo videti Ultra model ove godine), a već se nalazi na vrhunskom Apple Watch Ultra ručnim satovima ove kompanije. Bez obzira na to, mogao bi da se pojavi i u iPhone 15 Pro, ukoliko se Ultra varijanta ne pojavi ove godine, prenosi tomsguide.
Razmatraju se i neki još neobičniji materijali. Keramika je jedna od njih, što je opcija koja se već nalazi na vrhunskim Android telefonima u poslednjih nekoliko godina, kao što su Oppo Find X5 Pro ili Samsung Galaxy S10 5G.
Isti insajder pominje da Apple takođe razmatra korišćenje plastike, iako ne navode koja vrsta ovog materija je u pitanju. Plastika je materijal koji je Apple oduvek izbegavao da koristi u izradi iPhone kućišta zbog jeftinijeg osećaja od stakla ili metala. Međutim, ako bi se koristio u tandemu sa luksuznijim staklom i metalom, budući iPhone bi možda mogao uspostaviti ravnotežu između dobrog izgleda i čvrstog osećaja konstrukcije.
Moguća promena industrijskog standarda Već nekoliko godina, vodeći Android telefoni idu istim putem kao i Apple kada je u pitanju izbor materijala. Iako smo videli napredak u kaljenom staklu zahvaljujući kompanijama kao što je Corning (proizvođač Gorilla Glass zaštite), ovo još uvek neće sprečiti da se vaš telefon razbije pri kontaktu pada na tvrdu površinu, čak i sa umerene visine.

Ice Universe / Twitter
Naravno, uvek su u ponudi futrole i štitnici za ekrane, sa posebno velikim izborom za vlasnike iPhone telefona. Iako je ovo najjednostavniji i najisplativiji način zaštite od potencijalne štete, to ne bi trebalo da spreči proizvođače telefona u nameri da svoje proizvode učine još jačim i izdržljivijim.
Očekuje se da će sledeća generacija iPhone 15 telefona i dalje imati Ceramic Shield staklo sa prednje i zadnje strane, sa bočnom lajsnom od aluminijuma na osnovnom modelu i od nerđajućeg čelika na iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max modelima.
Možda ćemo sledeće godine videti plodove truda kompanije Apple i njihovog rada na novim materijalima sa dolaskom iPhone 16 modela. Međutim, velike su šanse da će proći još neko vreme pre nego što Apple prihvati eksperimentalne materijale i učini ih zvaničnim delom svog
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.