Apple Watch mogao bi da prati šećer u krvi zahvaljujući britanskoj IT kompaniji

Izvor: B92, 03.Maj.2021, 11:57

Apple Watch mogao bi da prati šećer u krvi zahvaljujući britanskoj IT kompaniji

Dugogodišnje glasine o Apple Watch-u sa monitoringom šećera u krvi, posle izveštavanja Telegraph-a i Forbes-a, upravo su stekle određeni kredibilitet.

Dve čuvene medijske kompanije izveštavaju da je britanska zdravstvena firma Rockley Photonics nedavno potvrdila da je Apple njen najveći kupac u poslednje dve godine i da ima kontinuirani posao za razvoj budućih proizvoda. Rockley-ev fokus bio je na senzorima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji prate glukozu u krvi, pritisak, pa čak i nivo alkohola, što sugeriše da će bar jedna od ovih karakteristika biti dostupna u budućem Apple Watch-u.

Ne postoji garancija da će ugovor sa Rockley-em dovesti do isporuke proizvoda. Apple se, međutim, nije bio stidljiv u fokusiranju Apple Watch-a na zdravlje, a industrija ima mnogo interesa za razvoj nosivih senzora šećera u krvi kojima nisu potrebne igle. Ako Apple može da ugradi tu tehnologiju u uobičajeni proizvod kao što je sat, mogao bi ponuditi prednost svima koji u suprtonom svakodnevno koriste igle kako bi zadržali dijabetes pod kontrolom.

Druge tehnologije kompanije Rockley takođe mogu pomoći. Praćenje krvnog pritiska moglo bi vas upozoriti na probleme poput stresa, a nadgledanje alkohola moglo bi održavati piće umerenim. Da li je to izvodljivo ili ne, to je druga stvar. Apple još uvek mora da uzme u obzir faktore kao što su vek trajanja baterije i cena, i sasvim je moguće da biste mogli da sačekate neko vreme na sve ove funkcije (pod pretpostavkom da se ikad isporuče).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.