APPLE NAJAVIO OZBILJNE PLANOVE ZA VEŠTAČKU INTELIGENCIJU: CEO kompanije Tim Kuk otkrio detalje

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 10:58

APPLE NAJAVIO OZBILJNE PLANOVE ZA VEŠTAČKU INTELIGENCIJU: CEO kompanije Tim Kuk otkrio detalje

Potencijal "pametnih" funkcija.

Apple planira da otkrije više o svojim planovima za upotrebu generativne veštačke inteligencije kasnije ove godine, rekao je glavni izvršni direktor Tim Kuk tokom godišnjeg sastanka akcionara kompanije u sredu.

Kuk je rekao da proizvođač iPhone-a vidi neverovatan potencijal za proboj za generativnu veštačku inteligenciju.

- Zbog toga trenutno značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ulažemo u ovu oblast. Verujemo da će to otključati transformativne mogućnosti za korisnike kada je u pitanju produktivnost, rešavanje problema i još mnogo toga - rekao je Kuk.

Apple je bio sporiji u uvođenju generativne veštačke inteligencije, koja može da generiše ljudske odgovore na pisane upite, od rivala kao što su Microsoft i Alphabet-ov Google.

Kuk je u sredu tvrdio da AI već radi iza kulisa u Appleovim proizvodima, ali je rekao da će kasnije ove godine biti više vesti o eksplicitnim AI funkcijama. Bloomberg je ranije izvestio da Apple planira da koristi veštačku inteligenciju za poboljšanje mogućnosti pretraživanja podataka uskladištenih na Apple uređajima.

- Svaki Mac koji pokreće Apple silicijum je izuzetno sposobna AI mašina. Zapravo, danas na tržištu nema boljeg računara za AI - rekao je Kuk.

Akcionari Apple-a u sredu su odbacili meru kojom se od kompanije traži da otkrije više informacija o tome kako koristi veštačku inteligenciju u svom poslovanju i svoje etičke smernice za tehnologiju.

Predlog, koji nije prošao, ali je osvojio 37,5 odsto glasova, izneo je penzioni fond AFL-CIO, najveće američke sindikalne federacije, koja je takođe predložila mere veštačke inteligencije u drugim tehnološkim kompanijama.
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.