Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2021, 21:57

Švajcarskom donacijom završeno najveće dečje igralište u apatinskoj opštini

Švajcarski “Helvetas” donirao je 150.000 švajcarskih franaka kako bi se završilo najveće igralište za decu u apatinskoj opštini, koje se nalazi u Bloku 112 gde su stambene zgrade. Sredstva su ovoj opštini dodeljena zahvaljujući činjenici da je još ranije apatinska lokalna samouprava bila među prve tri najuspešnije koje su bile uključene u program švajcarske vlade “reforma poreza na imovinu”.

“U konkurenciji od 44 opštine iz Srbije, Opština Apatin >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je jedna od najuspešnijih koje su bile uključene u naš program, a novac za ovo igralište obezbedila je Vlada Švajcarske i mi smo srećni ako smo doprineli tome da deca, njihovi roditelji i građani imaju veoma lepo mesto za igru i druženje”, kazao je Alexander Grunauer, direktor švajcarskog programa “Reforma poreza na imovinu” prilikom obilaska dečijeg igrališta u Apatinu.

“Igralište je u funkciji od početka godine,a vremenski period za izgradnju bio je duži, jer dovesti vodu, rasvetu i urediti sve kako je zamislio naš sugrađanin koji je ga je projektovao Stefan Šćekić, iziskivalo je ogromna sredstva. Odgovoran rad opštinskog Odelenja za privredu i finansije, omogućio je da opština Apatin osvoji treće mesto na konkursu za opštine i gradove koji će na najbolji način uraditi reformu poreza na imovinu. Zahvaljujući tome, švajcarski „Helvetas“ je donirao 150 hiljada švajcarskih franaka, što je značajno ubrzalo izgradnju igrališta u Bloku 112.Po završetku radova na izgradnji igrališta, obećali smo da ćemo postaviti i video nadzor zbog bezbednosti dece i njihovih roditelja koji tu dolaze, te mogu reći da smo i to rešili pre nekoliko dana, rekao je zamenik predsednice opštine Apatin Radovan Đukić

Zahvaljuući sredstvima za koja je opština Apatin aplicirala, ranije su izgrađena igrališta u ulicama dr Mladena Stojanovića i Petra Kočića, novo igralište napravljeno je u dvorištu kod novih jaslica, a jedno je izgrađeno i kod šetališta na Dunavu.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.