Apatinska Gimnazija Nikola Tesla ima novi teren za odbojku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2020, 12:27

Apatinska Gimnazija "Nikola Tesla" ima novi teren za odbojku

Gimnazija i stručna škola "Nikola Tesla" dobila je nov teren za odbojku za koji su učenici na konkursu u sakupljanju pet ambalaže osvojili prvo mesto i 1.200.000 dinara, dok je ostatak sredstava od oko 1.000.000 dinara obezbedila opština Apatin da bi se sportski teren završio. U apatinskoj Gimnaziji ističu da učestvuju na svim konkursima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Ministarstva prosvete i najavljuju da su dobili značajne finansije za rekonstrukciju parketa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u fiskulturnoj sali i opremanje stručnih kabineta.

Više od 14 miliona dinara uloženo je u sportske objekte apatinske Gimnazije i stručne škole "Nikola Tesla", a ovih dana završen je novi teren za odbojku za koji su učenici obezbedili pola sredstava, jer su na konkursu u sakupljanju pet ambalaže osvojili prvo mesto. Ova škola ima pet otvorenih sportskih terena i fiskulturnu salu, pa je ideja uprave škole da od naredne godine upišu prvo sportsko odeljenje u Gimnaziju.

"Dogovor je bio da se napravi odbojkaški teren. U međuvremenu su cene na tržištu znatno promenjene, pa je ovaj teren koštao oko 2.000.000 dinara. Lepu podlogu terena, koju vidite je kao polovinu sredstava obezbedila opština Apatin", kaže Milan Dražić, direktor Gimnazija i stručna škola "Nikola Tesla" Apatin.

Najmasovniji i najuspešniji ženski sport u apatinskoj opštini je odbojka, otud ideja da Gimnazija dobije odbojkaški teren. Drugu sezonu aptinske odbojkašice osvojile su prvo mesto u Prvoj vojvođanskoj ligi sa 37 bodova i zaslužno plasman u Drugu republičku ligu.

"Naša ideja je da u okviru gimnazije u narednom periodu zatražimo od Ministarstva prosvete jedno sportsko odeljenje, a vidite da pored novog odbojkaškog terena mi imamo i svaremen teren za mali fudbal, basket , teretanu na otovrenom i teniski teren", kaže Dražić.

"Sa završetkom ovog odbojkaškog terena ovde će se dobiti jako lep kompleks, jer imamo sada sve uslove da se i građani ovde bave rekreacijom, ali takođe i svi klubovi da održavaju svoje treninge. Što se tiče ideje direktora Milana Dražića u vezi formiranja sportskog odeljenja u gimnaziji, mi to podržavamo jer je to zasita odlična ideja", kaže Miloš Popović, trener apatinskih odbojkašica "OK Apatin".

U školi kažu da imaju velike planove, a do kraja godine sledi opremanje kabineta fizike informatike i hemije. Planom i programom u gimnaziju se ove godine upisuje 60, a u stručnu školu 30 učenika.
Pogledaj vesti o: Apatin,   Odbojka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.