Izvor: RTS, 23.Jun.2021, 22:33

Pionir antivirus softvera Džon Mekafi pronađen mrtav u zatvoru, sve ukazuje na samoubistvo

Tvorac antivirus softvera Džon Mekafi pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji u Barseloni, nakon što je ranije danas španski sud odobrio njegovo izručenje.
Katalonsko ministarstvo pravde saopštilo je da sve ukazuje da je sedamdesetpetogodišnji Džon Mekafi izvršio samoubistvo u zatvoru, prenosi Rojters.

Španski sud odlučio je ranije danas da ga izruči SAD, gde je bio optužen za utaju poreza.
Mekafi, osnivač >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istoimene softverske kompanije, uhapšen je na aerodromu u Barseloni u oktobru 2020 godine.
Na saslušanju je rekao da su optužbe na njegov račun politički motivisane.
Mekafi je tvrdio da su optužbe koje je podnela američka poreska služba (IRS) povezane sa njegovim neuspehom da se kao predstavnik Libertarijanske stranke kandiduje na predsedničkim izborima 2020. godine.
Pogledaj vesti o: Antivirusi

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POZNATI AMERIČKI BIZNISMEN IZVRŠIO SAMOUBISTVO? Pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji, čekao izručenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021

Čuvari i zatvorsko medicinsko osoblje intervenisali su i pokušali reanimaciju, ali bezuspešno..Bivši antivirusni magnat Džon Mekafi pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji u Barseloni samo nekoliko sati nakon što je španski sud odobrio njegovo izručenje SAD-u zbog optužbi za utaju poreza,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Kontroverzni tvorac prvog komercijalnog antivirusnog softvera Džon Mekafi pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji

Izvor: Informacija.rs, 24.Jun.2021, 09:52

Kontroverzni tvorac prvog komercijalnog antivirusnog softvera Džon Mekafi pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji u Barseloni gde je čekao izručenje u SAD koje su ga optužile za utaju poreza. Mekafi je uhapšen u Španiji u oktobru 2020. godine dok je čekao let za Tursku. Španske vlasti su ga uhapsile...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.