Vučić: Za novu rundu dijaloga čeka se na Prištinu

Izvor: Blic, 25.Jul.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Za novu rundu dijaloga čeka se na Prištinu

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da nastavak dijaloga, odnosno novu rundu u Briselu očekuje onda kad bude izvesno da može da se učini napredak.

On je rekao da u Beogradu i danas boravi jedna delegacija iz Brisela, sa kojom će razgovarati kako bi se naššlo reššenje za primenu sporazuma sa Prišštinom o osiguranju vozila.

Premijer je u razgovoru sa novinarima izrazio nadu da će pritisak nemačke kancelarke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Angele Merkel i njen poziv Prišštini na konstruktivniji pristup dati rezultate.

"Verujem da će do 27. avgusta sve te stvari biti reššene", rekao je Vučić.

Primena ranije postignutog sporazuma o osiguranju vozila koja prelaze iz centralne Srbije na Kosovo i obrnuto nije počela kako je planirano, jer Priština nije obezbedila sve tehničke preduslove za to.

U beogradskoj delegaciji očekuju da bi to pitanje trebalo da bude reššeno do 5. avgusta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Za novu rundu dijaloga čeka se na Prištinu"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2015

Premijer Aleksandar Vučić izjavio danas je da nastavak dijaloga, odnosno novu rundu u Briselu očekuje onda kad bude izvesno da možže da se učini napredak...On je rekao da u Beogradu i danas boravi jedna delegacija iz Brisela, sa kojom će razgovarati kako bi se naššlo reššenje za primenu sporazuma...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.