Vučić: Situacija je turbulentna, ali sačuvaćemo mir! Srbija je na pravom putu!

Izvor: BKTV News, 14.Mar.2017, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Situacija je turbulentna, ali sačuvaćemo mir! Srbija je na pravom putu!

Srbija je mnogo investirala u očuvanje mira i stabilnosti u regionu, istakao je premijer Aleksandar Vučić na pres konferenciji koju je državo zajedno s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

"Situacija je turbulentna u pojedinim zemljama zapadnog Balkana", istakao je i izrazio uverenje da mir i stabilnost mogu da se očuvaju uz pomoć EU i Nemačke.

Srpski premijer je rekao da ceo zapadni Balkan vidi kao mesto budućeg značajnog rasta, ocenivši da je Srbija na dobrom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << oputu kad je rec o ekonommiji.

FOTO: Tanjug

"Mi cenimo činjenicu da Angela Merkel ceni naš trud i rad, ali i poruku da imamo još mnogo toga da uradimo. Gospođa Merkel je u pravu kad govori o tome, posebno kad je reč o vladavini prava i efikasnosti pravosudnog sistema i tu očekujemo veliku podršku i pomoć i Nemačke i EU", poručio je Vučić.

Pomenuo je i da nemačke kompanije sve više ulažu u Srbiju, da je trenutno u njima zaposleno 32.000 radnika, a posebno je, kaže ponosan što više od 90 odsto hih kompanija navodi da bi ostale i Srbiji i ponovo investirale.

Nemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila je premijera Srbije Aleksandra Vučića za reforme koje je sproveo u svojoj zemlji omogućivši tako ekonomski boljitak, te da Srbija isupnjava EU standrade, čemu je dokaz otvaranje novih poglavlja.

FOTO: Tanjug

Ona je, na zajedničkoj konferenciji za štampu, uoči razgovora sa premijerom Vučićem, izrazila posebnu zahvalnost šefu srpske vlade za pomeranje posete unapred, zbog pomeranja njenog puta u Vašington.

„Srbija i Nemačka su zemlje koje su prijateljske povezane. U Nemačkoj živi 400.000 Srba. Nemačka je među glavnim trgovinskim partnerima sa obimom od nešto ispod 4 milijarde evra, i investicijama u visini od 1,3 milijardi evra. Danas možemo reći da 370 preduzeća sa nemačkim učešćem u Srbiji zapošljava 25.000 građana Srbije“, obajsnila je Merkelova.

Kazala je da želi da se saradnja sa Srbijom učvrsti i dalje razvija, zbog čega je dobro što je premijer Vučić sproveo značajne reforme, i pored pojedinih opiranja.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.