Vučić: Politička i ekonomska stabilnost ključni za Zapadni Balkan

Izvor: Studio B, 29.Avg.2014, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Politička i ekonomska stabilnost ključni za Zapadni Balkan

Premijer Srbije Aleksandar Vučić završio je posetu Berlinu, a posle sastanka s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ističe da je zadovoljan kako je protekla Konferencija o zapadnom Balkanu, jer su srpski predlozi naišli na odobravanje.

Srpski premijer poručuje da je za Zapadni Balkan politička i ekonomska stabilnost ključna. Konferencija je završena porukom da je zajednički cilj da zemlje Zapadnog Balkana >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << budu u Evropskoj uniji.

Proces širenja EU teče brzo, ali će zavisiti od svake zemlje ponaosob i od brzine kojom sprovodi reforme, poručuje predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

Na Konferenciji o Zapadnom Balkanu održan je i sastanak ministara finansija i ekonomija, na kome je učestvovao i naš ministar finansija Dušan Vujović.

 

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.