Vlajki: Pripremaju nametanje oktroisanog ustava BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2011, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlajki: Pripremaju nametanje oktroisanog ustava BiH

BANJALUKA -

Potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki izjavio je da je cilj veštački stvorene institucionalne krize u BiH nova demonstracija sile međunarodne zajednice putem nametanja ustava po meri bošnjačkog naroda.

Vlajki je rekao da je odluka nemačke kancelarke Angele Merkel da na balkanskoj turneji zaobiđe BiH samo deo plana međunarodne zajednice da produbi tu institucionalnu krizu u BiH.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />"Međunarodna zajednica nešto priprema, a to nešto je nametanje oktroisanog ustava po meri samo jednog naroda, bošnjačkog", rekao je Vlajki za "Fokus".

On je rekao da je sve to deo pozorišne scenografije da bi se pokazalo da su političari u BiH nesposobni da, eto, gotovo godinu dana posle izbora formiraju vlast i da se dogovore o suštinskim pitanjima, iako uopšte nije bitno kada će BiH dobiti Savet ministara, pošto i jedan i drugi entitet savršeno funkcionišu i bez toga.

Vlajki smatra da Ustav ne bi trebalo menjati, naglašavajući da se Srpska konsolidovala kao entitet i u državno-pravnom smislu, dok Federacija BiH s nelegalnom vlašću nastoji da se konsoliduje kao bošnjački entitet.

"(Zlatko) Lagumdžija, (Sulejman) Tihić i kompanija u ovom času prave bošnjačku državu na štetu Hrvata, a pogotovo onih u centralnoj BiH, njih oko 200 000. U Federaciji BiH živi oko 400 000 Hrvata, a 1,6 miliona Bošnjaka. To dovoljno govori o svemu. Ustav nije važan ni za šta", rekao je Vlajki.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.