Vajdman najmladji šef u istoriji Savezne banke

Izvor: S media, 16.Feb.2011, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vajdman najmladji šef u istoriji Savezne banke

Savetnik savezne kancelarke Angele Merkel za finasijska i ekonomska pitanja Jens Vajdman biće novi šef nemačke Savezne banke.

Prema navodima više novinskih agencija, stranke konzervativno-liberalne vladajuće koalcije postigle su danas saglasnost o tome.

Potpredsednica nemačke centralne banke postaće Sabine Lautenšleger koja je sada zadužena za nadzor bankarskog sistema u saveznoj direkciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << finansijski nadzor BAFIN.

Veber napušta Bundesbanku

Kadrovske promene su postale nužne pošto je sadašnji šef centralne banke, koji je bio i mogući kandidat za predsednika Evropske centralne banke (ECB), Aksel Veber , krajem prošle sedmice najavio da želi da se povuče sa položaja.

Vajdman, koji će sa 42 godine biti najmladji šef u istoriji Savezne banke, pre dolaska na funkciju u ured savezne kancelarke bio je šef odeljenja centralne banke za novčanu politiku.

Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vajdman najmlađi šef u istoriji Savezne banke

Izvor: Capital.ba, 16.Feb.2011

BERLIN, Savjetnik savezne kancelarke Angele Merkel za finansijska i ekonomska pitanja Jens Vajdman biće novi šef njemačke Savezne banke. Prema navodima više novinskih agencija, stranke konzervativno-liberalne vladajuće koalicije postigle su danas saglasnost o tome. Potpredsjednica njemačke centralne...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.