Tek smo na početku pandemije: Angela Merkel iznela zabrinjavajuće tvrdnje

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2020, 10:19

"Tek smo na početku pandemije": Angela Merkel iznela zabrinjavajuće tvrdnje

Ona je dodala i da su teške mere potrebne da bi se sačuvalo dostojanstvo svih, kao i da vakcina mora da bude dostupna u svim državama sveta kada se pronađe.

Nemačka je i dalje na početku pandemije virusa Kovid-19 i moraće da živi sa njom neko vreme, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel.

- Nismo u finalnoj fazi pandemije, već još na početku. Pridobili smo vreme i iskoristićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ga da pojačamo nemački zdravstveni sistem - rekla je Merkel u donjem domu Bundestaga.

Ona je rekla i da je Svetska zdravstvena organizacija nezaobilazan partner za Nemačku, kao i da će podržavati rad te organizacije.

Merkel je rekla da će situacija neko vreme biti veoma teška, kao i da tokom pandemije treba ostati "pametan i pažljiv".

 - Pandemija može samo globalno da se pobedi - zaključila je Merkel.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.