Tanjug: Vučić se sastao sa Merkelinim jastrebom

Izvor: B92, 15.Nov.2018, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanjug: Vučić se sastao sa "Merkelinim jastrebom"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsedavajućim Odbora za evropske poslove Bundestaga i saradnikom Angele Merkel, Ginterom Krihbaumom.

"Krihbaum je gotovo redovan gost i sagovornik zvaničnog Beograda. Visoki funkcioner nemačkih vladajućih demohrišćana (CDU) kancelarke Angele Merkel i od 2007. godine predsedavajući Odbora za evropske poslove Bundestaga, već dugi niz godina prati proces evropskih integracija Srbije. Tim povodom je već nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puta boravio u Srbiji, što “ukazuje na važnost koju Nemačka pridaje procesu evrointegracija Srbije kao i na široku podršku koju Nemačka, kao fer i pouzdan partner, pruža reformskom procesu u Srbiji”. To je saopštila nemačka ambasada prilikom njegove poslednje posete u maju, kada je imao više sastanaka sa srpskim zvaničnicima", naveo je Tanjug.

Državna agencija podseća da je na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, poručio da je Srbija na pravom putu, na kojem može da računa na podršku Berlina, ali i da EU neće da uvozi nerešene probleme.

"Tada je rekao i da rado dolazi u Srbiju da se lično uveri kako je ovde, jer se ne oslanja samo na izveštaje iz Brisela i sa drugih mesta. Krihbaum važi za kancelarkinog čoveka od poverenja koji, kako se veruje, uglavnom nosi poruku kancelarke Merkel, a nemački i mediji u regionu prozvali su ga „Merkelin jastreb“. Krihbaum je otvoreno podržao kandidaturu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima 2017. godine, rekavši da je aktuelni šef srpske države "simbol stabilnosti i konsekventnog evropskog puta Srbije". Današnja poseta Krihbauma na njegovom oficijelnom sajtu nije bila najavljena", ističe Tanjug.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa "izaslanikom" Angele Merkel

Izvor: Večernje novosti, 15.Nov.2018

Predsednik Srbije sastao se u četvrtak popodne u zdanju na Andrićevom vencu sa predsedavajućim Odbora za evropske poslove Bundestaga i saradnikom nemačke kancelarke, Ginterom Krihbauom Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u četvrtak popodne u zdanju na Andrićevom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.