Sukob Cvancigera i Merkelove

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Okt.2010, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob Cvancigera i Merkelove

Odnosi između Fudbalskog saveza Nemačke i državne kancelarke Angele Merkel uzdrmani su zbog fotografije sa polugolim reprezentativcima posle pobede nad Turskom 3:0.
Fotografija prikazuje Merkelovu kako čestita Mesutu Ezilu, nemačkom reprezentativcu turskog porekla, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je razljutilo predsednika Fudbalskog saveza Nemačke Tea Cvancigera, koji nije bio prisutan u svlačionici. On se medijima požalio da političari zloupotrebljavaju fudbalere.
Merkelova je posle objavljivanja fotografije telefonom pozvala Cvancigera, koji je rekao da su problemi rešeni.
Portparol Merkelove Štefen Zajbert izrazio je žaljenje što Cvanciger nije bio tu tokom fotografisanja, ali je istakao da je kancelarka ispeglala stvari.
Merkelova je posetu nemačkim reprezentativcima ugovorila sa tim menadžerom Oliverom Birofom, a pri tom je zaobišla Cvancigera. Pored Merkelove u svlačionici su bili nemački predsednik Kristijan Vulf, njegova ćerka, kao i portparol i fotograf Merkelove.
Fotografija je objavljena u sred rasplamsale debate o tome kako bi Nemačka trebalo da u svoj sistem integriše državljane rođene u inostranstvu, posebno četiri miliona muslimana.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukob zbog polugolih fotografija

Izvor: B92, 20.Okt.2010

Odnosi između Fudbalskog saveza Nemačke i kancelarke Angele Merkel uzdrmani su zbog fotografije polugolih reprezentativaca posle pobede nad Turskom od 3:0. ..Fotografija prikazuje Merkelovu kako čestita Mesutu Ozilu, nemačkom reprezentativcu turskog porekla, što je razljutilo predsednika Fudbalskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.