Stranka Merkel i CSU postigli dogovor o migrantskoj politici

Izvor: Blic, 09.Okt.2017, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranka Merkel i CSU postigli dogovor o migrantskoj politici

Hrišćansko-demokratska unija (CDU) nemačke kancelarke Angele Merkel postigla je večeras dogovor o osetljivom pitanju migracija sa svojim konzervativnim saveznicima iz Bavarije, čime je uklanjena prepreka za koalicione pregovore sa drugim strankama, javlja Rojters pozivajući se na "dva konzervativna izvora" koji nisu imenovani.

Dogovor je usledio nakon razgovora vodećih članova CDU sa sestrinskom Hrišćansko-socijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << unijom Bavarske (CSU), prenosi Rojters.

Merkel je nedavno saopštila da će pokušati da formira vladajuću koaliciju sa Partijom slobodnih demokrata (FDP) i Zelenima.

Konzervativni blok koji čine CDU i sestrinska bavarska Hrišćanskosocijalna unija za 33 osvojenih glasova bio pobednik izbora održanih 24. septembra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Merkel popustila po pitanju migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2017

Hrišćansko-demokratska unija (CDU) nemačke kancelarke Angele Merkel postigla je, posle desetočasovnih pregovora iza zatvorenih vrata, dogovor o osetljivom pitanju migracija sa svojim konzervativnim saveznicima iz Bavarije, čime je uklanjena prepreka za koalicione pregovore sa drugim strankama, javile...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.