Stranka Angele Merkel neće sa krajnjim desničarima

Izvor: B92, 02.Sep.2019, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranka Angele Merkel neće sa krajnjim desničarima

Stranka desnog centra nemačke kancelarke Angele Merkel isključuje saradnju sa krajnje desnim rivalom, Alternativom za Nemačku.

Alternativa je na dva regionalna izbora u nedelju dobila četvrtinu glasova.

Liderka Hrišćansko-demokratske unije Merkelove, Anegret Kramp-Karenbauer, izjavila je da je u istočnoj državi Saksonija postignut "težak rezultat", prenosi AP.

CDU je dobila 32,1 odsto glasova, u odnosu na 27,5 odsto krajnje desne Alternative >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Nemačku.

Ekološka stranka Zelena ima najveću šansu za partnerstvo sa Unijom, a ankete pokazuju da bi tako bilo najverovatnije i na nacionalnom nivou da se održavaju opšti izbori.

Alternativa za Nemačku dobila je najjaču podršku muškaraca iz ruralnih područja, pokazuju rezultati.

Taj se trend ogleda i u susednoj državi Brandenburg, gde je Alternativa za Nemačku imala 23,5 odsto, što je samo mali zaostatak za socijaldemokratima levog centra koji su imali 26,2 odsto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.