Štajnmajer i Merkel: Strašne vesti...

Izvor: B92, 07.Apr.2018, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer i Merkel: Strašne vesti...

Nemački predsednik Frank Valter-Štajnmajer i kancelarka Angela Merkel oglasili su se povodom napada kombijem u centru Minstera.

U napadu je poginulo troje ljudi, a povređeno 20 osoba.

Predsednik Frank-Valter Štajnmajer rekao je da su vesti iz Minstera strašne i da se radi o teškom nasilju, preneli su nemački mediji.

"Moje misli su u ovim časovima sa žrtvama i porodicama. Upućujem najdublje saosećanje onima koji su izgubili svoje voljene i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onima koji su u velikoj zabrinutosti", rekao je Štajnmajer.

"Duboko sam potrešena strašnim događajima u Minsteru. Sada se čini sve moguće da se rasvetli taj čin, a žrtvama i njihovim porodicama pruži podrška", navela je kancelarka u izjavi koju je na Tviteru objavila portparolka Ulrike Demer.

Merkel je dodala da je u stalnom kontaktu sa ministrom unutrašnjih poslova, vicekancelarom i premijerom Severne Rajne i Vestfalije.

Merkel i Sstajnmajer zahvalili su svim nadležnim snagama koje su na licu mesta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.