Srpska borba za Folksvagen! Vučić će razgovarati sa Merkelovom za dolazak giganta u našu zemlju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska borba za Folksvagen! Vučić će razgovarati sa Merkelovom za dolazak giganta u našu zemlju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će pokušati da razgovara sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel pre nego što bude doneta odluka u kojoj će zemlji biti otvorena fabrika Folsvagena.

- Ne mogu da govorim o potencijalnim susretima sa Merkelovom, ali pokušaću da razgovaram sa njom pre bilo kakve odluke, iako konačnu odluku ne donosi ona, nego Bord Folksvagena - rekao je Vučić za televiziju Prva.

On je naveo da će sa Merkelovom razgovarati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i predstavnici svih zemalja koje su moguće destinacije za veliku investiciju, među kojima su Turska, Bugarska, Rumunija i Ukrajina.

- Jedni su deset puta veći od nas, drugi su u EU i verovatno su bliži Merkel, Klaus Johanis (predsednik Rumunije) je po rođenju Nemac i vrlo blizak Nemačkoj i Angeli Merkel, u Ukrajini su bliski, Merkel je čestitala Porošenku ulazak u drugi krug izbora... ali borićemo se za Folksvagen - rekao je Vučić.

On je naveo da neće lako odustati, te da ne misli da druge zemlje imaju bolje uslove i da su u bilo čemu bolje od Srbije.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.