Soroš: Merkelova pogoršala krizu

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soroš: Merkelova pogoršala krizu

Berlin -- Poznati američki milijarder Džordž Soroš kritikovao je ekonomsku politiku nemačke kancelarke Angele Merkel, ocenivši da je ona pogoršala krizu u Evropi.

Soroš je u intervjuu za nemački "Špigel", poručio kako bi ipak voleo da investira u evropski finansijski sektor, prenosi zagrebački "Jutarnji list".

“Verujem u evro. Moj tim za investicije raduje se skoroj zaradi u Evropi kroz, na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primer, ulaganje novca u banke kojima hitno treba kapital”, izjavio je Soroš, dodajući da su evrozoni trenutno potrebne takve privatne investicije.

Soroš koji je osnivač “Soroš fand menadžmenta”, jedan od je od najistaknutijih pripadnika industrije hedž fondova, a njegove aktivnosti pomno prate svi drugi investitori. On kaže i da razmišlja o ulaganju u Grčku.

“Ekonomska situacija u toj državi se poboljšala. Pitanje je sad može li neko tamo da zarađuje na održivom nivou. Ako je to moguće, investiraćemo”, naveo je Soroš.

On je ponovio svoje kritike na račun nemačke kancelarke Angele Merkel, ističući da su mere štednje koje je nametnula Evropi pogoršale krizu.

“Finansijska tržišta evrozone su se smirila u međuvremenu, ali još uvek nemamo održivi oporavak. Bojim se da bi evrozona mogla da prođe kroz dugu fazu ekonomske stagnacije, nalik onoj koju je Japan iskusio kroz poslednjih 25 godina”, zaključio je Soroš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.