Šiptari su teroristi i ubice - grmi u Nemačkoj

Izvor: KMnovine.com, 30.Jun.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šiptari su teroristi i ubice - grmi u Nemačkoj

– Celu tzv ''vladu'' na Kosovu čine pripadnici bivše OVK. U senci nemačkog tenka ova obnovljena teroristička organizacija pokriva terorom i susedne zemlje kao što je Makedonija – rekla je nemačka poslanica i dobila gromoglasan aplauz.



Jedan govor u Bundestagu zapalio je Nemačku, šokirao Angelu Merkel i izazvao burne ovacije, a u njemu je poslanica turskog porekla iz partije >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << krajnje levice Die Linke Sevim Dagdelen (Die Linke Sevim Dagdelen) iznela teške optužbe na račun vlasti na Kosovu i OVK!

Nemačka poslanica govoreći 19. juna na sednici Bundestaga o zahtevu nemačke vlade i NATO-a da se nemačkom kontingentu Kfora na Kosovu i Metohiji za još jednu godinu odobri novih 45 miliona evra rekla je da je Bundesver tamo prisutan 16 godina, a nijedan od ciljeva nije ostvaren.

– Celu vladu na tzv ''Kosovu'' čine pripadnici bivše OVK. U senci nemačkog tenka ova obnovljena teroristička organizacija pokriva terorom i susedne zemlje kao što je Makedonija. Pripadnici OVK koji su nedavno poginuli u Makedoniji, na Kosovu su sahranjeni kao heroji, na groblju mučenika i u prisustvu visokih zvaničnika – rekla je poslanica Dagdelen i istakla da je Kosovo postalo region u Evropi odakle odlazi najviše boraca za tzv. Islamsku državu Iraka i Sirije.

– Regrutuju se pred očima NATO-a i vojske koju smo tamo poslali. Mislim da Nemačka ne može da nastavi s podrškom velikoalbanskom nacionalizmu, OVK i terorističkim centrima koji na Kosovu, u regionu i na Bliskom istoku donose nasilje i teror. Kosovo je postalo oružnica Evrope, tamo je sistem duboko korumpiran, a stotine hiljada Srba, Roma i drugih manjina moralo je da napusti region – istakla je poslanica Sevim Dagdelen.

Ona je podsetila na izjavu bivšeg kancelara Nemačke Gerharda Šredera da je bombardovanje Jugoslavije bilo nezakonito.

– Ja vas pitam koje ste posledice vi izvukli iz ove izjave. Bundesver je na Kosovu kao rezultat kršenja međunarodnog prava, a politika Nemačke tamo nikada nije bila neutralna. Nisu nam potrebni nemački vojnici na Balkanu koji će zauzimati stene i štititi kršenje međunarodnog prava, treba nam povratak na međunarodno pravo, jer samo to može biti osnov za miran suživot u Evropi – kazala je poslanica Dagdelen i dodala da zemlje EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova treba da upozore nemačku vladu na kršenje međunarodnog prava na Kosovu.




Govor Sevim Degdelen više puta prekidan je aplauzima poslanika levice. Partija Die Linke ima 64 poslanika u nemačkom Bundestagu od ukupno 631. Ceo njen govor „Kfor, povratak na međunarodno pravo“, koji su preveli i preneli neki albanski i srpski mediji na Kosovu, objavljen je na službenoj veb-stranici Sevim Degdelen.

(Telegraf.rs)
Pripremile: KM Novine

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Nemački parlamentarac: Teroristi na Kosovu se regrutuju pred očima NATO-a

Izvor: Vostok.rs, 01.Jul.2015, 10:00

01.07.2015. - Nemačka ne može da nastavi s podrškom terorističkim centrima Kosovu..Govor u Bundestagu izazvao je brojne reakcije i izazvao burne ovacije, a u njemu je poslanica turskog porekla iz socijalističke partije Levica Sevim Dagdelen iznela teške optužbe na račun vlasti na Kosovu i OVK...Nemačka...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.