Samo trećina Nemaca veruje odlukama Angele Merkel

Izvor: Blic, 30.Jul.2012, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo trećina Nemaca veruje odlukama Angele Merkel

Samo jedna trećina Nemaca još veruje da Angela Merkel donosi ispravne odluke u vezi sa dužničkom krizom evrozone, rezultati su najnovijeg istraživanja, čime se ističe sve manja podrška domaće javnosti kancelarki.

Istraživanje agencije "Ju Gov", čiji će rezultati biti objavljeni danas u listu "Bild", pokazuje da 33 odsto populacije podržava Merkeline stavove, dok je 48 odsto protiv, što je udarac kancelarki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja će pokušati da osvoji treći mandat na saveznim izborima 2013. godine.

Na pitanje u istraživanju da li strahuju za svoje ušteđevine 44 odsto Nemaca je odgovorilo potvrdno.

Sredinom jula, prema istraživanju ZDF-Politbarometra, 63 odsto Nemaca podržalo je način na koji Merkelova rešava krizu, iako većina smatra da je trebala bolje da objasni svoje odluke i politiku.

Prema drugom istraživanju, početkom jula agencije Infratest-ARD, 58 odsto ispitanika podržalo je politiku kancelarke, iako je 85 odsto očekivalo da će se kriza pogoršati.

Merkelova je prilično demonizovana širom Evrope zbog oštrog stava prema krizi i zahtevom za merama štednje u zamenu za pomoć, ali je upravo zbog toga popularna kod kuće.

Evrozona ušla je u novu opasnu fazu poslednjih sedmica dok raste zabrinutost da Grčka neće biti sposobna da ispuni uslove za dobijanje pomoći, a kriza raste i u Italiji i Španiji, što je izazvalo bojazni o povećanju troškova evropske dužničke krize za nemačke poreske obveznike..

Prošle nedelje, služba za investitore agencije Mudis izmenila je svoja predviđanja za Nemačku, Holandiju i Luksemburg sa negativnog na stabilno jer će Nemačka možda morati da poveća svoju podršku problematičnim državama.

Povezane vesti: Italija i Nemačka saglasne da zaštite evrozonu Merkelova i Oland: Uradićemo sve da zaštitimo evrozonu Vlada Grčke ukida desetine javnih organizacija Gauk traži od Merkelove da objasni zašto Nemačka mora da spašava partnere u krizi Grčka zatražila odlaganje primene reformi za dve godine

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samo trećina Nemaca veruje Angeli Merkel

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2012

Samo jedna trećina Nemaca još veruje da Angela Merkel donosi ispravne odluke u vezi sa dužničkom krizom evrozone, rezultati su najnovijeg istraživanja, čime se ističe sve manja podrška domaće javnosti kancelarki.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.