SOLIDARIŠEMO SE SA NJIMA Merkelova odabrala stranu u palestinsko-izraelskom sukobu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 18:13

"SOLIDARIŠEMO SE SA NJIMA" Merkelova odabrala stranu u palestinsko-izraelskom sukobu!

"Imaju pravo na samoodbranu", rekla je nemačka kancelarka

Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je danas sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom o eskalaciji sukoba na Bliskom istoku i izrazila solidarnost Nemačke sa Izraelom.

Merkel je rekla da Izrael ima pravo na samoodbranu i osudila nastavak raketnih napada na Izrael, iz Pojasa Gaze, prenosi AP. Nemačka kancelarka je rekla da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se nada da će sukobi biti brzo završeni, imajući u vidu da žrtve među civilima sa obe strane.

Iz kabineta Merkel navodi se da je ona istakla da će nemačka vlada nastaviti da "odlučno reaguje protiv protesta u Nemačkoj, na kojima se šire mržnja i antisemitizam".

Jedna od vodećih kandidatkinja za naslednicu Merkel, Analena Berbok iz nemačkih Zelenih, osudila je raketne napada Hamasa i podržala pravo Izraela na samoodbranu.

Ona je pozvala Nemačku i Evropsku uniju da podrže napore američkog predsednika Džoa Bajdena da posreduje između zaraćenih strana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Izrael ima pravo na samoodbranu" Merkel osudila nastavak raketnih napada iz Pojasa Gaze

Izvor: Blic, 17.Maj.2021

Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je danas sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom o eskalaciji sukoba na Bliskom istoku i izrazila solidarnost Nemačke sa Izraelom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.