Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2016, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDA: Zakon o objavljivanju razultata popisa u RS protivzakonit

SARAJEVO - Kolegij SDA pozdravio je posjetu njemačkog ministra za poljoprivredu i prehranu Kristijana Šmita, što je još jedanput dokazalo prijateljski odnos Njemačke, kao i kancelarke Angele Merkel sa Bosnom i Hercegovinom.

Takođe pozdravljena je spremnost vlasti Republike Srpske da konačno podrži adaptaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Istovremeno, osudili su, kako kažu, "protivustavno i protivzakonito unilateralno donošenje nelegalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Zakona o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva BiH u Narodnoj skupštini RS".

"Najavljeno održavanje protivustavnog referenduma o odluci Ustavnog suda BiH predstavlja dodatni primjer antidejtonskog djelovanja entiteta Republike Srpske i time prijetnju miru i stabilnosti u regionu. Tražimo od međunarodne zajednice da se, u okviru nadležnosti OHR-a, uključi u rješavanje ovog problema i spriječi eskalaciju. Kolegij SDA pozdravlja i podržava usvajanje izmjena Zakona o igrama na sreću kojim će napokon biti adekvatno oporezovane kladionice, a budžet Federacije BiH i opština ojačani", stoji u saopštenju nakon sjednice Kolegija SDA.

(Faktor.ba)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.