Pohvale Merkelove - preporuka investitorima

Izvor: B92, 09.Jul.2015, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pohvale Merkelove - preporuka investitorima"

Prostora za ekonomsku saradnju Srbije i Nemačke ima, naročito posle posete nemačke kancelarke Angele Merkel Beogradu.

To su u vestima B92 rekli ministar privrede Željko Sertić i direktor delegacije nemačke privrede u Srbiji Martin Knap.

“U visokoj politici i visokom biznisu nema velikih razlika, investitori dolaze tamo gde postoje uslovi. Sve što je nemačka kancelarka sinoć rekla, pohvale ekonomskim reformama, makrofinansijskom planu i strukturalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << planu, to je najveći značaj za investicije, podrška sadašnjim kompanijama koje rade u Srbiji i preporuka onima koji nameravaju da dođu“, kaže Sertić.

Prema Knapovim rečima, poseta Merkelove će značajno uticati na dalju ekonomsku saradnju Srbije i Nemačke.

“Kancelarka je bila ovde i pozitivno ocenila ekonomski razvoj, što će doprineti da se Srbija više opaža kao mesto za investicije. Devedesetih godina nismo imali ništa protiv Srbije, ali se razmišljalo oko Srbije, ne o njoj. Zajedno sa brojnim nastupima Vučića u Nemačkoj i posetom Merkelove, biće to značajno da se Srbija uključi u razgovore“, navodi Knap.

Poseta Merkelove je iskorišćena i za novi dogovor sa kompanijom Kontinental.

“Kontinental u Srbiji radi od 2011. godine, zapošljava 650 ljudi, a napravljen je dogovor da se u septembru otvori nova fabrika u Subotici za još 500 ljudi. To je najbolji dokaz, kad neko reinvestira, da imamo ogroman prostor za realizaciju poslova sa Nemačkom“, dodaje Sertić.

Knap je naveo da bi narednih godina mogao da se poveća broj zaposlenih u nemačkim firmama u Srbiji.

“Trenutno ima oko 25.000 zaposlenih u preduzećima koja su na neki način nemačka. Od toga 20.000 radi u proizvodnji u ukupno 35 fabrika. Može ih biti više i nadamo se da će se narednih godina taj broj povećati“, istakao je Knap.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.