Plan Angele Merkel: Mobilnost mora da garantuje vrednost za novac

Izvor: B92, 05.Nov.2019, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plan Angele Merkel: "Mobilnost mora da garantuje vrednost za novac"

Berlin -- Mobilnost bi trebalo da bude udobna, povoljna za klimu i fleksibilna i da garantuje vrednost za uložen novac, kaže Merkel.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je, uoči sastanka s predstavnicima moćne automobilske industrije, rekla da do 2030. godine u zemlji želi milion stanica za napajanje električnih vozila.

"Mobilnost bi trebalo da bude udobna, povoljna za klimu i fleksibilna i da garantuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrednost za uložen novac", rekla je Merkel u svom sedmičnom videoobraćanju, prenosi Hina.

Na sastanku s predstavnicima automobilske industrije u raspravljaće se o tome na koji način promovisati modele transporta koji se baziraju na nefosilnim gorivima, rekla je Merkel.

Jedna od mogućih mera su veće subvencije za kupovinu električnih automobila, pri čemu bi troškove trebalo da podele industrija i vlada.

Nemačka vlada ranije je najavila da će se sadašnja državna subvencija kupcima električnih vozila proširiti i povećati, prenosi Al Džazira.

Širenje mreže stanica za napajanje potrošače bi podstaklo na kupovinu električnih automobila, smatra Merkel.

Tema sastanka u ponedeljak bit će i uticaj koji će na radnike imati prelazak na proizvodnju električnih automobila, kazala je nemačka kancelarka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.