Papa: Razljutio sam Merkelovu komentarom o Evropi

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2016, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Razljutio sam Merkelovu komentarom o Evropi

Papa Franja otkrio je danas da ga je nemačka kancelarka Angela Merkel nazvala telefonom u ljutnji nakon što je uporedio Evropu sa "jalovom ženom".

Poglavar Rimokatoličke crkve je u Evropskom parlamentu u novembru 2014. godine oštro kritikovao "unezverenu" Evropu, za koju je rekao da je "sada baka i nije više plodna i živahna", prenela je agencija AFP.

Papa je u intervjuu italijanskom listu "Korijere dela Sera" rekao da je nakon toga primio ljutiti telefonski >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poziv od Merkelove.

"Bila je pomalo ljuta jer sam uporedio Evropu sa jalovom ženom, nesposobnom da rađa decu", rekao je Franja i dodao: "Ona me je pitala da li stvarno mislim da Evropa više ne može da pravi decu."

"Rekao sam joj da može, i to mnogo dece, zato što Evropa ima snažno i duboko korenje", naveo je papa, dodajući da je "u najmračnijim trenucima ona uvek pokazivala da ima neočekivane resurse".

On je u intervjuu takođe rekao kako veruje da Rusija može značajno da doprinese svetskom miru.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa: Naljutio sam Merkelovu zato što sam Evropu uporedio sa jalovom ženom

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2016

VATIKAN - Papa Franja otkrio je da ga je njemačka kancelarka Angela Merkel nazvala telefonom u ljutnji nakon što je uporedio Evropu sa "jalovom ženom"...Poglavar Rimokatoličke crkve je u Evropskom parlamentu u novembru 2014. godine oštro kritikovao "unezvjerenu" Evropu, za koju je rekao da je "sada...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.