PREDSEDNIK U DAVOSU: Posle sastanka sa Merkelovom, Vučić i sa Hanom (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 23.Jan.2019, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSEDNIK U DAVOSU: Posle sastanka sa Merkelovom, Vučić i sa Hanom (FOTO)

Predsedniku Srbije predstoje i drugi razgovori sa evropskim i svetskim zvaničnicima i predstavnicima biznisa Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u sredu veče u Davosu sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku Johanesom Hanom.Vučić je, takođe, razgovarao sa predstavnicima kompanije "Rio Tinto", koja, inače, u Srbiji realizuje projekat "Jadar". Prethodno, srpski predsednik sastao se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, sa kojom je, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je ranije najavio, razgovarao o tome može li i kako da pomogne Srbiji u vezi sa kvotama EU za čelik, o ekonomskim pitanjima generalno i, svakako, o Kosovu i Metohiji.To je bio njihov 15. susret do sada uključujući i vreme kada je bio premijer, a Vučić je rekao pred sam sastanak, da i pored toga, oseća tremu. Iako je u CDU formalno predala liderstvo Anegret Kramp-Karenbauer, Merkelova i dalje, kao i njena stranka, čvrsto drži konce kako nemačke, tako i evropske politike.Pročitajte još - Šta predsednika Vučića očekuje još u Davosu"Zato što je reč o sobi koja je izuzetno odgovorna i ozbiljna, sa njom nema gluposti na koje su srpski političari navikli, pa su pokušavali da je šarmiraju i slično. Suviše je ona ozbiljna, morate dobro da se pripremite, da imate odgovore na sva pitanja, da dobro razumete šta Nemačka želi, da razumete šta Srbija želi", rekao je predsednik neposredno pre sastanka u Davosu. Kako je rekao, uprkos ličnim garancijama predsednika EK Žan Klod Junkera, Srbija nije srećna suštinom odluke EU o čeliku i zbog toga će nastaviti da moli Merkelovu da nam pomogne. "Moliću kancelarku da nam po tom pitanju pomogne", rekao je Vučić. "Naravno, tu je i Kosovo i Metohija i ekonomija", rekao je Vucić i dodao da je Merkelovoj već zahvalan, jer pokazuje ozbiljnost i razume koliko politička situacija na Balkanu nije jednostavna. "Veoma važan sastanak", konstatovao je srpski predsednik. U sredu i u četvrtak predsedniku Vučiću predstoje i drugi razgovori sa evropskim i svetskim zvaničnicima i predstavnicima biznisa.Najavljen je i njegov susret sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem.Vučić očekuje da u Davosu može mnogo toga dobrog da se uradi za Srbiju i da se zemlja predstavi u dobrom svetlu. On podseća da su prvi razgovori o dovođenju kineskih investitora u Železaru počeli upravo u Davosu..Da podsetimo, Vučić koji učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, prethodno je prisustvovao izlaganjima nemačke kancelarke Angele Merkel i premijera Japana Šinzua Abea.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ POSLE SASTANKA SA ANGELOM MERKEL: Snažna podrška kancelarke Srbiji od NEPROCENJIVOG ZNAČAJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu...Teme sastanka, kao što je predsednik Vučić i najavio pre susreta sa nemačkom kancelarkom, bile su pomoć u vezi sa kvotama Evropske unije za čelik, Kosovo i Metohija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

VUČIĆ U DAVOSU: Nemačka je snažno protiv urušavanja normalnih trgovinskih odnosa; EU i SAD brine Kina, mi smo kolateralna šteta; Molba Rio Tintu da ubrza projekat "Jadar"

Izvor: Večernje novosti, 23.Jan.2019

Predsedniku Srbije predstoje i drugi razgovori sa evropskim i svetskim zvaničnicima i predstavnicima biznisa Predsednik Vučić je ranije najavio da će na ovom 15. po redu susretu sa Merkelovom razgovarati o tome kako da nam pomogne u vezi sa kvotama EU za čelik, Kosovu i Metohiji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.