POSETA MERKELOVE JE VAŽNA ZA NAS Vučić se osvrnuo na posetu nemačke kancelarke Srbiji, imao je šta da kaže

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2021, 20:39

"POSETA MERKELOVE JE VAŽNA ZA NAS" Vučić se osvrnuo na posetu nemačke kancelarke Srbiji, imao je šta da kaže

Predsednik Srbije se nalazi u zvaničnoj poseti Turskoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Srbija na dobrom putu, napreduje, dobro radi i ima rezultate i ne mora da se osvrće na bilo koga drugog, a oni koji nemaju rezultate napadaju druge.

Vučić je, upitan za brojne napade iz regiona, posle posete nemačke kancelarke Angele Merkel, naglasio da je zadovoljan tom posetom.

- Poseta Merkelove je važna za nas. Nemačka je najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << evropska sila, naš je najveći spoljnotrgovinski partner, najveći investitor, jedna od najmoćnijih zemalja u svetu, a kancelarka najmoćnija političarka na međunarodnoj sceni, čiji se ocene i stavovi čitaju - kazao je on.

Vučić je u razgovoru za Pink izrazio zahavlanost Merkelovoj na svemu što je činila i podršci Zapadnom Balkanu i Srbiji.

- To je u spoljnopolitičkom smislu neka od najvažnijih stvari u karijeri kada imate dobar odnos od početka do kraja mandata sa takvom liderkom. Naravno da uvek ima i po malo zavisti, po malo potrebe da se Srbija ocrni - dodao je on.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.