PORUKA ANGELE MERKEL KINI I SAD: Trgovinski rat utiče na svet!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2019, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORUKA ANGELE MERKEL KINI I SAD: Trgovinski rat utiče na svet!

Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je sa kineskim premijerom Li Kećijangom

Ona je istakla da se nada će rat uskoro biti rešen.

- Nadamo se da će biti rešenja u trgovinskom sporu sa SAD pošto on utiče na sve u svetu - rekla je Merkel kineskom premijeru na početku dvodnevne posete Kini.

Kancelarka je dodala da je Nemačka otvorena za kineske investicije i pozvala sve kineske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kompanije da investiraju u njenoj zemlji.

Ona je, međutim, naglasila da Nemačka sprovodi provere investicija u određenim strateškim sektorima i ključnoj infrastrukturi.

Obraćajući se na zajedničkoj konferenciji za novinare u Pekingu sa Merkelovom, Li je rekao da Kina želi da spreči nemire u Hongkongu, u kojem se već nekoliko nedelja održavaju protesti.

Li je dodao da se Kina nada da će Nemačka prihvatiti još kineskih kompanija i oslabiti pravila za izvoz za određene robe.

On je na poslovnom forumu u Pekingu poručio da će Kina dodatno otvoriti svoju ekonomiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Samo mirno

Izvor: B92, 06.Sep.2019

Peking -- Potrebno je naći mirno rešenje za situaciju u Hongkongu, poručila je nemačka kancelarka Angela Merkel u razgovoru sa kineskim premijerom Li Kećijangom...Ona je dodala da trgovinski rat Kine i SAD utiče na ceo svet i izrazila nadu da će uskoro biti rešen..."Nadamo se da će biti rešenja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.