Osniva se Naučna fondacija Zapadnog Balkana

Izvor: DobreVesti.rs, 16.Jul.2017, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osniva se Naučna fondacija Zapadnog Balkana

BEOGRAD – Na nedavno održanom Samitu Zapadnog Balkana potpisan je dokument o osnivanju Naučne fondacije Zapadnog Balkana, koja bi finansirala mlade istraživače iz regiona.

 
Fondacija bi, pre svega, dodeljivala grantove mladim naučnicima Zapadnog Balkana koji žele da osnuju vrhunske timove i laboratorije u ovoj regiji.
 
Osim toga, Fondacija bi razvila program finansiranja koji bi pospešio mobilnost naučnika i omogućio saradnju istraživača sa Zapadnog Balkana sa kolegama iz Evrope, najavio je Centar za promociju nauke.
 
Ovu ideju pokrenula je Angela Merkel 2015. godine na Konferenciji Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa, kada je izjavila da je od izuzetne...
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.