OGLASIO SE NASLEDNIK ANGELE MERKEL: Lašet poslao moćnu poruku, stiglo i prvo obećanje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2021, 17:04

OGLASIO SE NASLEDNIK ANGELE MERKEL: Lašet poslao moćnu poruku, stiglo i prvo obećanje (VIDEO)

Hrišćansko-demokratska unija (CDU) nemačke kancelarke Angele Merkel danas je izabrala Lašeta za novog šefa stranke.

Novoizabrani lider nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Armin Lašet obećao je danas da će voditi dijalog sa svim demokratskim strankama u zemlji i poručio da je neophodno da se demokrate udruže u današnje vreme.

- Pogotovu u ovim danima koje doživljavamo u svetu, fraza ''jedinstvo, pravda i sloboda aktualnija je nego ikada ranije" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je Lašet aludirajući na reči iz jedne strofe nemačke himne, prenosi Rojters.

VIDEO: Angela Merkel's conservative CDU party picks her ally Armin Laschet as its next leader, in a key vote that kicks off the race for Germany's top job as a deadly pandemic roils Europe's biggest economy pic.twitter.com/waryRe9gyh

— AFP News Agency (@AFP) January 16, 2021

On je pozvao na zajedničku borbu za ova načela protiv svih onih koji, kako je naveo, žele da ih ugroze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.