Njemačka: Vlada usaglasila mjere o azilu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Feb.2016, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemačka: Vlada usaglasila mjere o azilu

Njemačka vlada odobrila je danas paket mjera čiji je cilj smanjenje broja migranata koji u toj zemlji traže azil.

Mjere je prošloga tjedna odobrila vladajuća koalicija kancelarke Angele Merkel i one uključuju korištenje posebnih centara za brzo procesuiranje migranata koji imaju male šanse da dobiju azil, što znači da će neki Sirijci duže čekati da im se pridruže rodjaci.

Na listu sigurnih zemalja  stavljeni su  Maroko, Alžir i Tunis, čime će biti olakšano vraćanje migranata iz tih zemalja.

U Njemačkoj je prošle godine registrirano gotovo 1,1 milijun tražilaca azila.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVE MERE MERKELOVE Brže procesuiranje migranata, cilj smanjenje priliva

Izvor: Blic, 03.Feb.2016

Nemački Kabinet odobrio je danas paket mera čiji je cilj smanjenje broja migranata koji u toj zemlji traže azil...Mere je prošle sedmice odobrila vladajuća koalicija kancelarke Angele Merkel i uključuju korišćenje posebnih centara za brzo procesuiranje migranata koji imaju male realne šanse...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.