Nemci neće plaćati tuđe dugove

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2012, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci neće plaćati tuđe dugove

27.06.2012. -

Kancelarka Nemačke, Angela Merkel, izjavila je da neće da dopusti situaciju u kojoj će njena zemlja da ogovara za dugove drugih država evrozone, kao što su Italija i Španija, objavljuju britanski mediji.

Samim tim je šef vlade Nemačke kategorično odbacila ideju osnivanja zajedničkih dužničkih obaveza država evrozone, za koje se zalažu druge velike države >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << EU. U slučaju izdavanja jedinstvenih obaveznica evrozone, deo državne obaveze zemalja, koje imaju problema sa vraćanjem duga, pre svega Italija i Španija, razmenjuju zajedničke obveznice. Kao rezultat takve operacije, Nemačka kao najbogatija zemlja EU moraće da odgovori na kredite, koje su napravile vlade drugih država.

Izjave Merkelove su date uoči samita EU koji počinje u četvrtak, na kojem će se raspravljati o merama za borbu protiv krize u evrozoni.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.