Nemci blagonakloni prema Francuskoj

Izvor: B92, 18.Jun.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci blagonakloni prema Francuskoj

Berlin -- Zamenik nemačke kancelarke Angele Merkel, Zigmar Gabrijel, nagovestio je da bi Francuska i Italija mogle da dobiju dodatno vreme da finansije dovedu u red.

"Zalažem se za veću iskrenost u debati oko budžetske štednje i privrednog rasta u Evropi", rekao je nemački vicekancelar u intervjuu za nemački list Bild, ukazujući da je potrebno veće razumevanje za zemlje koje se muče da poštuju stroge fiskalne propise EU, prenosi agencija Frans pres.

"Nemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u boljoj poziciji od ostalih zemalja jer smo prošli kroz težak program reformi. Nama, međutim, takođe treba vremena da smanjimo javni dug", dodao je on.

Konzervativci u nemačkoj koalicionoj vladi, međutim, protive se ublažavanju propisa za smanjenje budžetskog deficita.

Francuski računovodstveni sud je juče saopštio da Francuska ove godine najverovatnije neće uspeti da smanji budžetski deficit do planiranog nivoa, i pored toga što joj je rok da to učini već produžen.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nijemci blagonakloni prema Francuskoj

Izvor: Capital.ba, 18.Jun.2014

BERLIN, Zamjenik njemačke kancelarke Angele Merkel, Zigmar Gabrijel, nagovijestio je da bi Francuska i Italija mogle da dobiju dodatno vrijeme da finansije dovedu u red. „Zalažem se za veću iskrenost ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.