Nemački parlament podržao uvećanje fonda za spas evra

Izvor: S media, 26.Okt.2011, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački parlament podržao uvećanje fonda za spas evra

Nemački parlament dao podršku planu za povećanje evropskog stabilizacionog fonda. Nakon izmena, fond bi trebalo da raspolaže s više od 1.000 milijardi evra, izjavila Angela Merkel.

Nemački parlament dao je široku podršku planu za povećanje evropskog stabilizacionog fonda kako bi bio efikasniji u rešavanju dužničke krize u Evropi.

Za uvećanje fonda koji sada iznosi 440 milijardi evra, glasalo je 503 poslanika, protiv je bilo 89, a uzdržanih četvoro, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << čime je kancelarki Angeli Merkel dat snažan mandat da na današnjem samitu Evropske unije prihvati dogovor o povećanju fonda kojim bi bio odbranjen i evro.

Nemačka: Protest "ogorčenih" se širi (VIDEO)

Merkel: Ko želi sa Evropom mora prihvatiti porez

Špindeleger kritikuje Merkelovu i Sarkozija

Angela Merkel je rekla opozicionim liderima da bi izmenama fond trebalo da raspolaže s više od 1.000 milijardi evra, mada to još nije konačna svota.

Ona je rekla parlamentu da svet posmatra da li će Evropa i Nemačka preuzeti odgovornost za "najozbiljniju evropsku krizu od Drugog svetskog rata".

Ona je naznačila da bi privatni investitori trebalo da otpišu najmanje 50 odsto svojih potraživanja prema Grčkoj.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.