Izvor: Blic, 14.Jan.2018, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački levičari lobiraju protiv velike koalicije

Levo krilo nemačke Socijaldemokratske partije (SPD) lobira među svojim partijskim kolegama da budu protiv ulaska u koaliciju sa konzervativcima kancelara Angele Merkel.

Lideri SPD juče su od svojih članova tražili da prihvate dogovor sa konzervativcima za obnovu "velike koalicije" u narednih četiri godine.

Analitičari navode da se lideri SPD suočavaju sa teškim zadatkom da svoje članove uvere da odobre dogovor na stranačkom kongresu 21. januara i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to ponovo učine kada se bude glasalo putem pošte o zaključku zvaničnih pregovora o koaliciji.

Lider omladine SPD "Jusos" Kevin Kunert krenuo je u turneju kako bi kod delegata stranke lobirao da glasaju protiv velike koalicije.

Veliki broj članova SPD izrazilo je zabrinutost da se stranki krajnje desnice Alternativa za Nemačku dozvoli da postane najveća opoziciona snaga u parlamentu, što bi se desilo ukoliko bi levičari ušli u koaliciju sa konzervativcima.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.