Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka ulaže najmanje 100 milijardi evra za zaštitu klime

Nemačka će investirati najmanje 100 milijardi evra do 2030. godine za zaštitu klime i energetsku tranziciju, proizilazi iz konačnog teksta dogovorenog postignutog danas u vladajućoj koaliciji kancelarke Angele Merkel u koju je agencija Frans pres imala uvid.

Sa ovim sredstvima će Nemačka moći da ubrza smanjenje emisija gasova štetnih za životnu okolinu koje je do sada bilo znatno niže od zacrtanih ciljeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Na takvu akciju vladu pozivaju masovne demonstracije širom zemlje.

"Postignut je sporazum sa mnogo mera i godišnjim mehanizmom provere koji treba da osigura da se postižu ciljevi za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte", rekle su za Frans pres izvori bliski vladi.

Detalji dogovora, zaključenog posle 18 sati pregovora će biti predstavljeni na konferenciji za novinare. ;Suština se sastoji u tome da treba preduzeti mere da Nemci smanje emisiju štetnih gasova i omoguće zemlji da postigne ciljeve za njihovo smanjenje, u čemu sada kasni.Ova objava stigla je u trenutku kada se desetine hiljada demonstranata, 80.000 prema organizatorima, okupilo ispred Brandenburške kapije u Berlinu, u okviru današnjih protesta za klimu koji se organizuju širom sveta.

Akcija za klimu je posebno dobro praćena u Nemačkoj gde su ekolozi dobili vetar u leđa izbornim uspesima Zelenih.

Danas će biti organizovani protesti u 575 nemačkih gradova, što je najviše do sada ocenila je portparolka nemaškog pokreta Petak za budućnost, Luisa Nojbauer u tviter poruci.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.