Nemačka ipak igra sa Holandijom

Izvor: B92, 15.Nov.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka ipak igra sa Holandijom

Prijateljska utakmica fudbalskih reprezentacija Nemačke i Holandije biće odigrana u utorak u Hanoveru kako je i planirano.

Susret će biti odigran uprkos bezbednosnom riziku posle terorističkih napada u Parizu.

Kako se navodi u saopštenju, planirano je da utakmici prisustvuju kancelarka Angela Merkel i nekoliko nemačkih ministara.

Nemačka je na stadionu "Francuska" u Parizu igrala prijateljsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utakmicu sa selekcijom Francuske u petak uveče kada su se dogodili teroristički napadi. Obe ekipe su iz bezbednosnih razloga morale da prenoće na stadionu.

"Poruka je jasna – teroristi nas neće zastrašiti. Odlučili smo da se utakmica s Holandijom odigra, nepotrebno je odložiti meč posle lošeg iskustva u Parizu. Selektor Joahim Lev i svaki reprezentativac zaslužuju poštovanje jer su pokazali solidarnost sa žrtvama i celim francuskim narodom", rekao je danas vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Rubol.

Fudbaleri Nemačke su u subotu ujutro sa aerodroma "Šarl de Gol" odleteli za Frankfurt posebnim čarter letom.

Selektor Nemačke Joahim Lev zbog toga je ekipi dao dva slobodna dana, pa će okupiti tim u ponedeljak.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Merkel ipak ide na utakmicu u Hanover

Izvor: B92, 15.Nov.2015

Nemačka kancelarka Angela Merkel namerava da prisustvuje utakmici fudbalskih reprezentacija Nemačke i Holandije u utorak, uprkos bezbednosnim rizicima...Kabinet nemačke kancelarke potvrdio je pisanje "Bilda" da će Merkelova prisustvovati meču u Hanoveru, ne iznoseći detalje..."Bild" je preneo i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.