Neće biti izmene koalicionog sporazuma o vladi Nemačke, kaže šefica CDU

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Nov.2019, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće biti izmene koalicionog sporazuma o vladi Nemačke, kaže šefica CDU

Predsednica vladajuće nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Anegret Kramp-Karenbauer odbacila je danas pozive da se izmeni koalicioni sporazum na osnovu kojeg je formirana vlada kancelarke Angele Merkel.

Koalicionu vladu Angele Merkel čine njena CDU, Hrišćansko-socijalna unija i Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD).

Na polovini mandata vlade, socijaldemokrate biraju novo rukovodstvo, a očekuje se da sledećeg meseca odluče da li će ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u vladi.

Jedan od kandidata za predsednika SPD je za temeljnu promenu prošlogodišnjeg koalicionog sporazuma, a to traži i jedan uticajni poslanik CDU.

Međutim, Kramp-Karenbauer je uoči partijske konferencije sledeće nedelje kazala da nije zainteresovana za promenu sporazuma.

"Koalicioni sporazum je validan i svakako neće biti predmet novih pregovora", navela je liderka CDU za "Velt am Zontag".
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.