Ne verujem da će Merkel iznositi nove uslove

Izvor: Akter, 02.Jul.2015, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne verujem da će Merkel iznositi nove uslove

Prilično sam siguran da nemačka kancelarka Angela Merkel neće iznositi nove uslove Srbiji

Dobro je što dolazi, ona ne bi dolazila da ne misli da država napreduje. Ne verujem da će biti novih uslova, uslov je jasan - primena Briselskog sporazuma, a onda i otvaranje poglavlja", rekao je Vilhelm u intervjuu za B92. Na pitanje da li je Kosovo uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju, Vilhelm je rekao da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine ključna i da bez nje nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << otvaranja poglavlja 35, a onda ni zatvaranja tog poglavlja, a samim tim ni napretka. ;

On je naveo i da bi odlazak premijera Aleksandra Vučića u Srebrenicu bio dobar potez, pre svega zbog pomirenja u regionu.

"Mislim da je to pozitivan gest. Svi narodi ovde moraju da budu spremni da prihvate odgovornost i krivicu. Nemačka je preuzela krivicu posle Drugog svetskog rata. Prosto, moramo prihvatiti istoriju", rekao je ; Vilhelm. ;

Kako navodi B92, ambasador je kao nezamislive odbacio spekulacije da nemački političari razmatraju vraćanje viznog režima za Srbiju, zbog velikog broja lažnih azilanata i naglasio da ne možete imati pregovore o pridruživanju sa jednom zemljom, a istovremeno joj vraćati vize.

Nemački diplomata se posle tri godine službovanja u Srbiji vraća u Nemačku.

"Ako uporedim situaciju od pre tri godine kada sam došao, mnogo je bolje. Vide se pozitivne promene, počeli su pregovori što je istorijski pomak. Dijalog, Briselski sporazum... Mislim da je Srbija sada konstruktivan igrač u regionu. Dosta ste radili na unapređenju odnosa među državama bivše Jugoslavije. Bio je albanski premijer u Beogradu i srpski u Tirani što je takođe vrlo važno", rekao je Vilhelm. Prema njegovim rečima, Vlada Srbije sprovodi dobre reforme, ali ekonomija još nije počela da raste.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.