Naše vrednosti su ugrožene

Izvor: B92, 07.Jan.2015, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naše vrednosti su ugrožene"

Nemačka kancelarka Angela Merkel i britanski premijer Dejvid Kameron izrazili su saučešće porodicama ubijenih novinara u Francuskoj.

“Oštro osuđujemo ovakve napade i naše misli su sa francuskom narodom, naročito sa onima koji su izgubili svoje voljene. Ovo je napad protiv vrednosti koje želimo da čuvamo, slobode medija, uopšte slobode i dostojanstva čoveka“, navela je Merkelova.

Ona se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prethodno sastala sa premijerom Velike Britanije, koji je istakao da svet mora da se bori protiv onih koji čine ovakve zločine.

“Nikada ne smemo da dozvolimo da naše vrednosti demokratije i slobode govora budu ugrožene terorističkim napadima. Moramo da ustanemo protiv onih koji ih čine“, dodao je Kameron.

U današnjem napadu na redakciju magazina Šarli ebdo ubijeno je 12 ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Merkelova i Kameron protiv zloupotrebe slobode kretanja u EU

Izvor: Press, 08.Jan.2015, 00:57

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas tokom posete Londonu i sastanka sa premijerom Velike Britanije Dejvidom Kameronom da države Evropske unije treba da se pozabave problemom zloupotrebe slobode kretanja između zemalja članica. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.