Najzabavniji momenti u karijeri Angele Merkel FOTO

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 13:50

Najzabavniji momenti u karijeri Angele Merkel FOTO

Angela Merkel (67) je kancelarka Nemačke od 2005. godine, a ona je još pre tri godine najavila da neće tražiti peti mandat i više puta je ponovila da neće promeniti mišljenje.

U nedelju, 26. septembra održaće se parlamentarini izbori u Nemačkoj, kada će najmoćnija žena na svetu prestati da bude premijerka.

Na Forbsovoj listi najmoćnijih žena Angela Merkel je 10 godina zaredom odnela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvo mesto. Nemci je od milja zovu "Mama", a političari širom sveta "Kraljicom Evrope".

Iako decenijama ima uspešnu političku karijeru Angela je diplomirala je fiziku, a doktorirala kvantnu hemiju.

I dok se polako sprema da ode u penziju, u nastavku ćemo se podsetiti najzanimljivijih momenata iz njene karijere.

Kancelarka je 2005. godine "posetila" jednu podmornicu, a sudeći po izrazu lica želela je da što pre izađe.

Kancelarka sa kriglom piva na jednom sajmu u Minhenu oduševila je pivopoje širom sveta.

Radovala se kada je 2012. godine na Evropskom fudbalskom prvenstnu nemački reprezentativac Filip Lam postigao gol protiv Grčke.

Posetila je Park ptica u Marlovu i hranila je lorije.

Arhivska slika iz 1995. prikazuje tadašnju nemačku ministarku za životnu sredinu Angelu Merkel tokom njene prve posete nuklearnom skladištu u Gorlebenu.

Mediji su prenosili da je Angela dobra kuvarica i da obožava da pravi kolače. Ipak, ovog puta uživa u falafelu, a uslikana je 2017. godine u Berlini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najzabavniji momenti u karijeri Angele Merker

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Sep.2021

​Angela Merkel (67) je kancelarka Njemačke od 2005. godine, a ona je još prije tri godine najavila da neće tražiti peti mandat i više puta je ponovila da neće promijeniti mišljenje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.