Mihajlović: Jasne koordinate - Ustav i Rezolucija 1244

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2011, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Jasne koordinate - Ustav i Rezolucija 1244

BEOGRAD -

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović izjavio je jutros da je nemačka kancelarka Angela Merkel prilikom poste Kosovu i Metohiji od prištinskih i lokalnih vlasti tražila da participiraju u donošenju rešenja za Kosovo i da pomognu dijalog.

On je napomenuo da je Prištini upućen i zahtev da pomogne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnju sa Euleksom i da se uhvate u koštac sa kriminalom i korupcijom.

Mihajlović smatra da novih zahteva prema Beogradu u odnosu na avgustovsku posetu Merkelove nije bilo.

Na ponovljen stav nemačke kancelarke da Beograd treba da ukloni paralelne strukture na Kosovu, Mihajlović je rekao da je reč o legalnim institucijama, izabranim na legalnim izborima, koje pre svega postoje da bi obezbedile opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.

On je rekao da Srbija ima jasne koordinate kada je u pitanju rešavanje situacije na Kosovu i Metohije, a to su Ustav Srbije, zakoni Srbije i Rezolucija UN 1244.

Mihajlović je dodao da što se tiče drugog zahteva Merkelove, da je implementacija dogovorenog između tima Beograda i Prištine u toku i da će Beograd taj zahtev ispuniti jer smatra da ono što se dogovori u Briselu koristi smirivanju situacije.

"Ne smatramo da je to ulaznica za Evropu, nego mislimo da je to pre svega instrument da se dođe do pravednog rešenja i do trajne stabilnosti kada je Kosovo i Metohija u pitanju", rekao je Mihajlović.

On smatra da politika EU "i Kosovo i EU" nije politika dva koloseka, nego je politika jednog istog kretanja Srbije.

Mihajlović je napomenuo da put kretanja Srbije ka EU mora da doprinese rešavanju problema na Kosovu i Metohiji i da to nije suprotno jedno drugom.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.