Merkelovoj Nobel? A Putin, Oland?

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Merkelovoj Nobel? A Putin, Oland?"

Šef Komiteta ruske Dume za spoljne poslove Aleksej Puškov rekao je da je preuranjena ideja da nemačka kancelarka Angela Merkel dobije Nobelovu nagradu za mir. On je na taj način reagovao na najave iz Berlina da bi nedavni mirovni pregovori u Minsku mogli da budu razlog da se Merkelovoj dodeli Nobel.

- Nemački Bundestag sugeriše da treba dati Nobela Merkelovoj. Zar nije rano? Zar “Minsk 2“ nije zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uspeh Merkelove, predsednika Francuske Fransoe Olanda i predsednika Rusije Vladimira Putina? - upitao je Puškov.

Nemačka kancelarka je poslednje dve nedelje imala veoma veliki uticaj u diplomatskim odnosima na planeti, učestvovala je na Konferenciji u Berlinu, u odvojenim razgovorima se sastajala sa Putinom i predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, a posetila je i američkog predsednika Baraka Obamu u Vašingtonu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.