Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2016, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova staje na čelo G20, pokušaj saradnje sa Trampom

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će, u klimatskoj politici, pokušati da sarađuje sa novoizabranim predsjednikom SAD Donaldom Trampom, koji je tvrdio da bi mogao da povuče SAD iz međunarodnog sporazuma o borbi protiv globalnog zagrijavanja.

Merkelova, koja sutra preuzima predsjedavanje grupom vodećih svjetskih privreda G20, rekla je da su se ona i Tramp dogovorili da pokušaju da sarađuju, prenosi Rojters.

"Razgovarali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << telefonom, tokom čega sam mu ja čestitala (na izbornoj pobjedi) i kazali smo da želimo da pokušamo da radimo zajedno", izjavila je Merkelova na skupu njene Hrišćanskodemokratske unije (CDU) u gradu Minsteru na zapadu Njemačke.

Njemačka kancelarka je dodala da će ona "naravno, onda reći da vjeruje da su klimatske promjene apsolutno izazvali ljudi".

"Želimo da vidimo kako će se pozicije razvijati", navela je Merkelova.

Rojters podsjeća da je Tramp prošle nedjelje za "Njujork tajms" izjavio da postoji "neka veza" između ljudske aktivnosti i globalnog zagrijavanja, uprkos tome što je ranije klimatske promjene opisivao kao prevaru.

Merkelova je kazala i da je navikla da se sreće sa ljudima koji se ne slažu uvijek u svemu sa njom.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.