Merkelova spremna za pregovore sa Socijaldemokratama

Izvor: RTS, 25.Nov.2017, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova spremna za pregovore sa Socijaldemokratama

U jeku političke krize u Nemačkoj, posle propasti pregovora o formiranju tzv. Jamajka koalicije demohrišćana, liberala i zelenih, kancelarka Angela Merkel poručuje da joj je cilj da što pre formira vladu i da je spremna da pregovara sa socijaldemokratama koji su, uprkos prethodnom odbijanju, sada pristali na razgovore.
Nemačka kancelarka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Angela Merkel izjavila je da joj je cilj da što pre formira Vladu, nakon što se našla u problemu kada su propali pregovori sa druge dve stranke prošle nedelje.

"Evropi je potrebna jaka Nemačka, poželjno je brzo dobiti vladu", rekla je Merkelova na sastanku stanke CDU i dodala da je njena tehnička vlada sposobna da obavlja svakodnevne poslove u najvećoj evropskoj ekonomiji, prenosi Rojters.
Prema njenim rečima, ona je spremna da razgovara sa Socijaldemokratskom strankom (SPD) kao i da bi svaki pregovori trebalo da se zasnivaju na međusobnom poštovanju.
Generalni sekretar Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) Hubertus Hajl izjavio je juče da je ta stranka spremna za pregovore sa drugim partijama kako bi se prekinuo politički zastoj nastao nakon neuspeha kancelarke Angele Merkel da formira koalicionu vladu.  

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.