Merkelova rekla ne

Izvor: B92, 04.Jun.2020, 20:42

Merkelova rekla ne

Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovila je danas da ostaje pri odluci da se ne kandiduje ponovo za peti mandat na čelu vlade najveće evropske ekonomije.

Merkelova je u intervjuu za ZDF odgovarajući na pitanje da li je u iskušenje da preispita tu odluku u kontekstu pandemije koronavirusa rekla: "Ne, apsolutno ne".

Dodala je da je "čvrsto" rešena da će ovo biti njen poslednji mandat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Merkelova ( 65) uživa veliku popularnost u zemlji a prema najnovijim anketama televizije ARD, 71 odsto ispitanika zadovoljno je njenim radom tokom pandemije koronavirusa.

Vladajuća Demohrišćanska unija (CDU) treba do kraja 2020. godine da izabere novog lidera koji bi bio njen kandidat za mesto kancelara na saveznim izborima sledeće godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel odbacila glasine da će tražiti peti mandat

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jun.2020

Nemačka kancelarka Angela Merkel danas je odbacila nagoveštaje da bi mogla da traži peti mandat na čelu vlade ili da se predomišlja oko obećanja da će napustiti politiku kada njenoj sadašnjoj vladi istekne mandat...Ankete pokazuju da raste podrška njenom bloku desnog centra od početka pandemije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

KANCELARKA ODLUČNA U SVOM STAVU Angela Merkel ne želi da se ne kandiduje za peti mandat

Izvor: Blic, 04.Jun.2020

Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovila je danas da ostaje pri odluci da se ne kandiduje ponovo za peti mandat na čelu vlade najveće evropske ekonomije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.