Merkelova reizabrana za predsednicu stranke

Izvor: NaDlanu.com, 04.Dec.2012, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova reizabrana za predsednicu stranke

HANOVER, 4. decembra 2012. (Beta-AFP) - Nemačka kancelarka Angela Merkel u utorak je reizabrana za predsednicu Hrišćansko-demokratske unije (CDU) sa 97,3 odsto glasova što je njen najbolji rezultat od kada vodi tu stranku.

HANOVER, 4. decembra 2012. (Beta-AFP) - Nemačka kancelarka Angela Merkel u utorak je reizabrana za predsednicu Hrišćansko-demokratske unije (CDU) sa 97,3 odsto glasova što je njen najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << rezultat od kada vodi tu stranku.Merkelova je na prethodnom kongresu pre dve godine izabrana sa 90,4 odsto glasova.Na kancelarskom mestu je sedam godina, a na čelu CDU 12 godina.Angela Merkel je bila prva žena koja je 2000. godine došla na čelo neke velike političke stranke u Nemačkoj.Merkelova je na kongresu CDU u Hanoveru dobila buran aplauz nakon jednočasovnog govora u kojem je govorila o svojim uspesima."Ova vlada je najbolja federalna vlada od ujedinjenja" dve Nemačke 1990. godine, rekla je kancelarka.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.